Despre noi

Va oferim spre inchiriere peste 1000 de costume pentru copii si adulti

Zilnic, sute de copii din gradinite se bucura, alaturi de noi, participand activ la spectacolele de teatru cu papusi

Saptamanal, copiii sunt fascinati de cele 12 spectacole de teatru cu papusi si cele peste 21 de ateliere de creatie/creativitate sustinute de noi la Clubul Taranului


PAIAŢA


Trupa de teatru “PAIAŢA”

Trupa de teatru “PAIAŢA” a fost înfiinţată în anul 1998 de catre 3 actriţe absolvente ale secţiei ARTA ACTORULUI MÂNUITOR DE PĂPUŞI ŞI MARIONETE, UNATC “I.L.CARAGIALE” promoţia 2000: Zina Fedorov, Monica Gheorghe, Cristina Ioachimescu.


18 ani de activitate

În cei 18 ani de activitate ne-am îmbogăţit experienţa, participând cu spectacole de teatru la diverse târguri, festivaluri şi evenimente de profil.


Echipa

Începând din anii studenţiei lucrul în comun cu trupa, am ajuns la absolvire la întrebarea: “Şi acum încotro? Care? Unde? Ne despărţim, alegând un post fiecare în alt loc sau încercăm un lucru nou la vremea respectivă: o trupa independentă şi autonomă pe o piaţă nedezvoltată şi nesaturată. Am ales a doua variantă.


Începutul

Lipsa de experienţă şi de fonduri producea momente hilare (foloseam ca materiale pentru construcţia păpuşilor şi decorurilor, cearceafuri, lucruri personale, tapiţerii). Activitatea nu era pe atunci o afacerea profitabilă. Începutul a fost greu , dar în timp am fost răsplătite cu satisfacţia lucrului bine făcut si a muncii necondiţionate.


Publicul nostru: copiii

Bazele activităţii artistice le-am pus în grădiniţe, jucând pentru publicul cel mai critic din lume, copiii. Datorită lor, am tinut cont în alegerea poveştilor ce urmau a fi dramatizate, de nevoile de cunoaştere şi de programele educaţionale care se fac în grădiniţe. Am descoperit că reuşita unui spectacol este condiţionată de participarea receptorului, a publicului, în speţă, a copilului. Şi aşa spectacolele noastre au devenit interactive.


Ce este interesant?

Fiecare spectacol al nostru este diferit în funcţie de spontaneitatea copiilor-spectatori. Jucat in spatii diferite, cu copii diferiţi, acelaşi spectacol pare altul, dat fiind faptul că povestea se construieşte cu ajutorul publicului.( copii, părinţi, bunici).


Decorurile şi păpuşile

Decorurile şi păpuşile sunt realizate în funcţie de spaţiul în care se desfăşoară spectacolul: grădiniţe, petreceri particulare sau Clubul Ţăranului.